duminică, 16 ianuarie 2011

Prajitura Bounty Bars




Dragii mei, aceasta prajitura, numita atat de apetisant Bounty Bars :P, este o minunatie dulce cu crema de nuca de cocos si glazura de ciocolata, pe care am facut-o cu gandul la voi, cei care iubiti nuca de cocos la fel de mult ca mine :D
E o prajitura simpla dar delicioasa, pe care o pot prepara cu succes chiar si gospodinele incepatoare :)


Ingrediente:

Blat:
- 125 g. unt
- 100 g. zahar brun
- 3 oua
- 200 g. faina
- 2 linguri cacao
- 3 linguri lapte
- 1 lingurita plina praf de copt

Crema de cocos:
- 300 ml. lapte
- 3 linguri rase de gris
- 100 g. unt
- 100 g. zahar
- 100 g. nuca de cocos
!!! Daca sinteti mari amatori de crema (noi da :D) dublati cantitatile de la crema de cocos. Veti obtine o prajitura si mai savuroasa :)

Insiropat (optional):
- lapte caramel sau lichior de cocos

Glazura:
- 200 g. ciocolata de lapte
- 50 g. unt sau 1 lingura ulei


Mod de preparare:
Blatul:
Se freaca untul cu zaharul (compozitia trebuie sa fie spumoasa). Se adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Se adauga laptele. Se amesteca faina cu cacaua si praful de copt, si se cern printr-o sita. Se incorporeaza in crema de unt.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( de cca. 30 cm. lungime si 20 cm. latime) si se introduce in cuptorul in prealabil incalzit. Se lasa cca. 18-20 de minute la 180 grade C. Se lasa apoi blatul la racit.

Siropul:
Se prepara un lapte caramel si se insiropeaza blatul (se caramelizeaza 2 linguri de zahar, nu tare, pentru ca devine amar, si se stinge cu cca. 100 ml. lapte rece. Se lasa pe foc pana cand zaharul se topeste, dupa care se insiropeaza blatul). Daca folositi lichior, devine si mai simplu :P

Crema:
Laptele, untul, zaharul si grisul se pun pe foc pana se ingroasa. Se adauga nuca de cocos si se amesteca totul foarte bine. Se mai tine pe foc cca. 2-3 minute si se toarna fierbinte peste blatul racit (se niveleaza crema)

Glazura:
Se rupe ciocolata in bucati si se topeste impreuna cu uleiul sau untul moale, tinut la temperatura camerei, la bain-marie sau la microunde. Se toarna glazura deasupra cremei de cocos.
Se lasa prajitura la frigider pentru cca.1 ora, dupa care se feliaza (cu un cutit incalzit) si se serveste.
...cu maaaare pofta, veti vedea :P





P.S. Daca vi se intampla cumva sa vi se taie glazura de ciocolata, va spun ce trebuie sa faceti ca sa o "reparati" :P
Pontul asta minunat l-am aflat de la Luminis de pe forumul "Arta culinara", careia ii transmit mii de multumiri (da, mai am si eu zile dezastruoase in bucatarie :P)
Asadar, daca vi se-ntampla asa ceva, tot ce trebuie sa faceti este sa puneti o lingura sau doua de apa foarte rece (chiar un cub-doua de gheata) in crema si isi revine imediat.

P.P.S.

Reteta preluata de la Flor

67 de comentarii:

  1. Cred ca este tare buna prajitura!De aratat arata de milioane!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata demential si parca simt deja gustul cremos de cocos cu ciocolata, combinataia mea preferata. O intrebare de incepatoare am si eu: laptele caramel cum se face? la fel ca siropul de zahar? mersi si pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. E tare buna prajiturica asta! Am facut-o si eu de Craciun, pentru colindatori.
    A, multumesc pentru pontul cu apa rece :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Faorte bine arata,si eu sant mare amaroate de nuca de cocos

    RăspundețiȘtergere
  5. imi plua-n gura cand ma uit la blogu' tau!

    RăspundețiȘtergere
  6. arata super!!!romancele chiar se pricep la dulciuri,nu gluma...

    RăspundețiȘtergere
  7. Tare bine arata. O voi incerca cat de curand. Pup

    RăspundețiȘtergere
  8. Este pastel te ha quedado bellísimo,una combinación mágica,me encantó un ¡¡bravo!! y un aplauso, un postre gourmet que yo adoro,abrazos sinceros y agradezco tu visita a mi blog,cariños.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce bine arata!Vreau si euuuu.....Pup.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce bine arata! Cred ca e minunata la gust!

    RăspundețiȘtergere
  11. Deci...clar o fac sambata! Ca e soacra-mea la noi si e innebunita dupa praji; de casa. E bestiala Laura draga, abia astept s-o pun pe blog ca s-o vezi. Te imbratisez.

    RăspundețiȘtergere
  12. buna Laura:*
    e foarte buna,am incercat.o si yo de 2 ori, dar a 2 oara am pus si putin praf de copt in blat pt a iesi mai pufos. te pup

    RăspundețiȘtergere
  13. Super !Delicioasa! Dar trebuie sa te iau la mine ca sigur nu imi iese.
    Iti las un link poate ti se pare interesant:http://bunatatidinnatura.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  14. Fooarte,foooarte buna prajiturica asta,multumim pentru reteta,am facut-o acum cateva zile,ne-a placut foarte tare,am sa o refac cu siguranta in curand.Numai bine tie si familiei tale

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna Laura!Sunt foarte tentata sa fac prajitura,doar ca eu sunt in UK acum si nu se gaseste gris in supermarket,sau cel putin eu una nu am vazut nimic asemanator.S-ar putea sa folosesc ceva similar?Mersi mult! :)

    RăspundețiȘtergere
  16. E super buna prajitura si nici nu e greu de facut! La mine e prima data cand fac ceva dulce...si sunt foarte incantata ca mi+a iesit! Sa stii ca te vizitez des, in cautare de retete simple!

    RăspundețiȘtergere
  17. Arata super!tocmai am facut`o si acum e la rece;))
    P.S:azi am facut si prajitura cu batoane ROM si glazura de cioco-si e "yummmiiiiiiii"(aceasta a fost reactia intregii familii;))
    :*:*

    RăspundețiȘtergere
  18. foarte buna prajiturica, multumesc pentru reteta, am facut-o acum cateva zile, mi-a placut foarte mult, de fapt toata fam a fost innebunita dupa ea...am mancat-o imediat..:))) you are the best ! :*:*:*

    RăspundețiȘtergere
  19. Mie nu mi-a iesit grozav :( nu stiu ce am gresit....blatul cam moale, crema prea tare...iar gustul final are ceva ce nu-mi place. Poate am gresit eu ceva la ingrediente... O sa incerc alta prajitura din retetarul tau ca ai o gramada. :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Foarte buna prajitura,o fac a doua oara. Dar am facut blatul in tava mai mare,iar crema am dublat cantitatea ca ne place fff mult.
    Felicitari pt blog

    RăspundețiȘtergere
  21. Am incercat si eu prajitura, a iesit buna, dar cred ca i-ar mai trebui si o aroma ceva:D Data viitoare icnerc sa pun rom sau ceva in crema:)
    Si nu stiu daca am facut eu ceva gresit, dar s-a taiat crema de unt cand am pus ouale!! Le-am pus pe rand, dar la al doilea s-a taiat, si m-am chinuit o gramada sa o refac cu cate putin cacao..
    In fine, acum ne bucuram de ea:D

    RăspundețiȘtergere
  22. felicitari pt. blog,e superrrr!

    RăspundețiȘtergere
  23. Foarte buna, am facut senzatie cu ea la servici. Multumim Laura

    RăspundețiȘtergere
  24. povestea cu apa foarte rece sau gheata functioneaza si la maioneza garantat si testat de mine

    RăspundețiȘtergere
  25. Eu nu m-am descurcat cu ciocolata,dupa ce am pus untul s-a ingrosat foarte tare,dar am pus putin lapte si si-a mai revenit dar tot nu am fost multumita.Tu cum ai facut de ti-a reusit asa fumoasa o ciocolata speciala sau un unt anume?

    RăspundețiȘtergere
  26. Buna, Laura. Am incercat si eu reteta si am fost extrem de multumita, fapt pentru care voi lua si altele. Felicitari pentru blog!
    Anca.

    RăspundețiȘtergere
  27. Draga Laura, prajitura e super, dar glazura nu imi iese deloc!Am mai incercat sa o fac si la checul bounty, dar tot dezastru a iesit (nu checul, glazura).Am folosit Milka cu lapte, am pus-o la microunde dar s-a intarit, a devenit mata si nu am mai putut face nimic. Ce gresesc?

    RăspundețiȘtergere
  28. intradevar prajitura e minunata, eu folosesc in general la prajituri ciocolata de menaj, de aia la kg, din cora ambalaj parca albastru sau mov...ceva de genu...e super ok, pt glazura nu se crapa nu se aduna...din pct meu de vedere perfecta...si e si ok la gust

    RăspundețiȘtergere
  29. laura sunt grozave ,am sa fac cu siguranta ,arata f.bine si nu ma indoiesc nici o secunda de gustul lor.felicitari,felicitari si sa nu uit.....felicitari!!!!!!!!!!sa ai sanatate si spor in toate

    RăspundețiȘtergere
  30. Draga Laura,
    Am incercat cateva dintre prajiturile tale si de fiecare data au iesit delicioase. Nu o spun numai eu, ci toti cei care le-au devorat :). As dori sa o incerc si pe aceasta, dar cum sunt abia la inceput in ale bucatariei, nu stiu cum se face sau de unde se poate cumpara( daca se cumpara) laptele caramel. Daca m-ai putea ajuta, ti-as fi recunoscatoare. Sau poate este mai gustoasa varianta cu lichior de cocos?
    P.S. Iti multumesc pentru retetele postate pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  31. Se pare ca sarisem tocmai peste partea in care spuneai cum anume se prepara laptele caramel. Acum nimic nu ma mai impiedica sa ma apuc de treaba, asa ca in curand ma voi bucura impreuna cu cei dragi de prajiturica :).

    RăspundețiȘtergere
  32. seara.combinatia e super de gustos nu se mai pune.acum o am la foc.doar ca am ocolito de teama ca nu are sa pape copii ai mei nu au papat grisu si nici galustile sa nu le vada dar a gustat fata crema si ia placut nu i am spus din cee asa ca tac urmeaza mezinu.multumesc laura pt retetele tale gustoase pop.o seara faina.

    RăspundețiȘtergere
  33. Buna Laura!Ieri ti-am incercat puiul Stroganoff care a iesit delicios (eu am pus si ciuperci!) si azi Prajitura Bounty cu unele modificari pe ici pe colo (blat de tarta)!Acum e la rece si asteptam sa-i incercam si gustul!Merci pentru ca ne inspiri si asteptam noile tale idei!
    Simona

    RăspundețiȘtergere
  34. Am incercat aceasta prajitura. Tare, tare buna a iesit, si la gust si la aspect.
    A fost apreciata deopotriva si de cei mici si de cei mari. Si a detronat tiramisu, care era regina prajiturilor la noi in familie.
    Si, da, mi s-a taiat ciocolata insa am reparata urmand indicatiile tale. Multumesc, e prima prajitura pe care o fac de pe blogul tau, vor mai urma si altele, deja am o lista.

    RăspundețiȘtergere
  35. Minunat arata!!... Trebuie sa o incerc si pe aceasta!... :)
    Mie nu mi-a iesit glazura cu unt... Mi s-a facut pasta f groasa!..

    RăspundețiȘtergere
  36. Am facut-o cu piscoturi insiropate cu lapte caramel si cacao, pentru ca nu am avut chef de copt blat.
    A iesit f. buna, in weekend o reluam. :)
    Multumim pentru retete!

    Keep up the good work! :)

    RăspundețiȘtergere
  37. merry: de ceva vreme execut retetele tale. toate mi-au iesit perfect si am cam facut, nu gluma. Esti o comoara. Acum am terminat si prajitura de fata si am gustat-o: EXTRAORDINARA, ca si tine. MULTUMESC PENTRU CA IN FIECARE ZI IMI DAI IDEI CU PRIVIRE LA CE SA MAI GATESC.
    Succes in toate

    RăspundețiȘtergere
  38. Gro-za-vaaaaaaaaaaa ! Tu ptr mine nu esti o comoara , esti un CRISTAL .

    RăspundețiȘtergere
  39. FOARTE BUNAAAAAAAAAA -sa fi sanatoasa si sa ne mai scri retete

    RăspundețiȘtergere
  40. Buna Laura.Este tare buna prajitura dar trebuie neaparat dublata cantitatea de crema insa nu si cantitatea de nuca de cocos din crema pentru ca va iesi prea densa (eu am pus o masura si jumatate si a fost grozava). Te pup si multumesc pentru retete.

    RăspundețiȘtergere
  41. Avand in vedere retetele pe care le propui sunt sigura ca esti o persoana deoasebita! Am realizat una din retetele propuse de tine (chec economic) si mi-a iesit grozav. Te admir si te felicit pentru initiativa!

    RăspundețiȘtergere
  42. Este foarte buna prejitura!! Multumim pentru retetele minunate!

    RăspundețiȘtergere
  43. Foarte buna prajitura. Eu am dublat cantitatea de crema si a iesit excelenta!

    RăspundețiȘtergere
  44. am incercat si eu...super, dar am avut probleme la taiat, chiar si cu cutitul incalzit

    RăspundețiȘtergere
  45. Am facut si eu prajitura , chiar acum am terminat-o , a iesit supeeeeer , merci de reteta .., :)

    RăspundețiȘtergere
  46. Arata exceptional cred ca si gustul e pe masura abia astept sa incerc.

    RăspundețiȘtergere
  47. Buna! As dori sa stiu daca in pozele prezentate cantitatea de crema e dubla sau e cea normala(precum scrie in reteta)?Multumesc:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In poze, prajitura apare, din pacate :P, cu crema in varianta "mini" :))) ...adica doar o portie... De atunci, insa, am dublat mereu crema, fiindca e muuult mai buna!!!!!

      Ștergere
  48. am facut si eu prajitura...si nu ma pricep la bucatarie..nu am acel "ceva" dar a iesit excelenta si acum vreu sa mai incerc si altele. multumim ptr acest blog si ptr ca imaprasesti retele cu noi

    RăspundețiȘtergere
  49. Buna Laura,
    Am facut aceasta reteta pe post de tort, cu portie dubla de crema :) si pe post de sirop pentru blat am folosit whisky cream (nu am gasit lichior de cocos) , si ornat cu crema de vanilie. A iesit o minune! Multumesc pentru reteta :)

    RăspundețiȘtergere
  50. Hristos a inviat ! Paste fericit si multa sanatate. Este deja a treia oara cand fac aceasta super prajitura si este minunata , cum sunt toate retetele tale.

    RăspundețiȘtergere
  51. Hristos a inviat! Foarte buna prajiturica ! Felicitari Laura! Am mai facut si cuburi de lapte, prajitura rapida cu branza, cheescake si drob de pui. Toate au iesit perfect! La tortul diplomat e posibil sa fi facut ceva gresit pentru nu mi s-a inchegat cum trebuie...Multumesc pentru inspiratie si ajutor! Sarbatori fericite in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  52. laura Cristos a inviat
    am facut prajitura acuma de Pasti
    a iesit perfect, am fost inspirata si am facut doua portii.
    Buna,foarte buna prajitura
    te pup cu drag
    cornelia

    RăspundețiȘtergere
  53. Hristos a inviat !
    felicitari pentru talentul de care dai dovada in bucatarie si multumiri pentru sfaturile utile postate.
    am citit toate comentariile la aceasta prajitura pe care am facut o si eu acum o luna ...foarte buna , am facut cu lapte caramel si a iesit grozav
    ce nu mi place mie in schimb este grisul de aceea rugamintea mea este de a ne sfatuii cu ce se poate inlocui , oare amidon ?
    rog pe toata lumea care a facut vreo substituire a grisului din aceasta reteta sa mi spuna si mie mai ales ca soacra mea m a rugat sa o fac pentru ziua ei care e miercuri 25.04
    multumiri anticipate si spor la bucatareli !

    RăspundețiȘtergere
  54. acum am terminat si eu de facut prajiturica sper sa-mi iasa buna si la fel de aspectoasa ca a ta
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  55. am facut-o aseara..e super usor si a iesit excelent!!

    RăspundețiȘtergere
  56. Am facut-o azi ptr a Doua oara! Este excelenta

    RăspundețiȘtergere
  57. arata super am sa o incerc

    RăspundețiȘtergere
  58. sigur e delicioasa...trebuie neaparat sa o incerc...multumim pt retete!!!

    RăspundețiȘtergere
  59. cine ma ajuta si pe mine e vro problema daca inlocuesc zaharul brun cu cel normal ca nu am in casa de cel brun?

    RăspundețiȘtergere
  60. eu am facut cu zahar normal
    pprajitura e ff buna

    RăspundețiȘtergere
  61. Draga Laura, am incercat ieri aceasta prajitura si e absolut DELICIOASA! Eu si sotul meu suntem mari devoratori de praji, si asta e una dintre cele mai bune! Eu am inlocuit glazura ta cu una facuta dupa ochi (zahar, unt, lapte, smantana) si a iesit excelent. Multumim pt. acest deliciu si o sa incerc cu siguranta si alte praji te pe blogul tau!

    RăspundețiȘtergere
  62. Daca am un cuptor electric, la blat folosesc optiunea caldura de sus si de jos, sau numai cea de jos? Cum ar fi mai bine?

    RăspundețiȘtergere