luni, 6 decembrie 2010

Mujdei de usturoi





...de cateva zile incoace, devreme ce am avut atatea dezlegari la peste, am mancat la micul dejun, la pranz si cina numai peste :P
...dar a fost biiiine :)))
A papat si Bogdi, si chiar cu mare pofta, asa ca sint foarte fericita!!!
...bineinteles, la noi peste fara mujdei nu exista, mai ales cand vorbim despre crap, asa ca m-am gandit sa va prezint varianta noastra de mujdei, ca postare separata de cea cu crapul prajit, cel care se bucura de cel mai mare succes in casa noastra :))


Ingredientele sint pur relative :P, cantitatile fluctuand dupa numarul de pofticiosi :)))


Avem nevoie de:

- usturoi
- sare
- ulei
- apa
- zeama de lamaie




Sa va spun, asadar, cum il prepar eu...toata treaba decurge incredibil de rapid :P

Trec usturoiul prin presa de usturoi. Adaug sare (dupa gust) si amestec totul foarte bine cu o lingura de lemn (merge cel mai bine asa :P)

Adaug putina zeama de lamaie si torn, putin cate putin, ulei, exact ca la maioneza.
Amestec bine dupa fiecare "tura" de ulei, pentru ca totul sa se incorporeze perfect (asa nu exista nici o teama ca s-ar putea "taia")
Cand se umfla bine-n pene :)) ...si e spumos, adaug apa rece, tot asa, putin cate putin, amestecand.

Il las la consistenta si "taria" care se cere pe moment, adica mai soft, atunci cand incerc sa-l fac si pe Bogdi sa guste din ea, hihi, cand o fac destul de lichida, punand mai multa apa si zeama de lamaie, sau o fac pe gustul nostru :D, adica atat de tare incat nu pica de pe lingura...dupa cum puteti vedea si-n poze :))






...cu crap proaspat prajit e o adevarata nebunie!!! :)))
...si cu mamaliga, desigur, desi noi nu prea sintem fani mamaliga :P

6 comentarii:

  1. Exact asa fac si eu maioneza de usturoi. Lui Edi ii place atat de mult incat aproape ca o mananca pe paine.

    RăspundețiȘtergere
  2. bun,bun tare de tot merge cu de toate carne,peste,pastai....

    RăspundețiȘtergere
  3. Super!Asa fac si eu,dar mai adaug iaurt la sfarsit si un pic de apa cu zahar.Macar incearca si apoi sa-mi spui.Te pup,dar mi-ai facut pofta...

    RăspundețiȘtergere
  4. usturoi+sare+ulei+1 lingurita de mustar amestecat pana ce se formeaza o maioneza + smantana + piper , boia sau alte condimente dupa preferinta , eu pun ardei iute , mie imi place cel mai mult , parerea mea !

    RăspundețiȘtergere
  5. Smantana fetelor! Incercati cu smantana..gustul i se va atenua si il poti gusta chiar si pe paine prajita sau chifle moi :)
    Laura nu ma mai despart de blogul tau (nu stiu cum se formeaza imbratisarea a la messenger, dar iti ofer o imbratisare calda pentru fiecare reteta care m-a incantat astazi)

    RăspundețiȘtergere
  6. Am prajit peste,ma apuc sa pregatesc mujdeiul.Poftiti la masa!

    RăspundețiȘtergere